CDA en D66 pleiten voor lagere OZB-verhoging

Foto:

Tijdens de raadsvergadering van 1 juli heeft CDA Beuningen en D66 ervoor
gepleit om de OZB (Onroerende Zaak Belasting) minder te verhogen.Het College van burgemeester en wethouders stelt voor de komende vier jaar een verhoging voor van drie procent. Het CDA wil dat de verhoging geen drie procent, maar hooguit anderhalf procent per jaar wordt. Ook raadslid Roel Cuppens van D66 deed eenzelfde verzoek.

D66 wethouder Hans Driessen reageert hierop door aan te geven dat vorig jaar door de raad vastgesteld is om een aantal jaren de OZB met 3% te verhogen. “Dat is in de meerjarenoverzichten gezet en uitgangspunt geweest voor het opmaken van de kaderbrief”, aldus Driessen. “We hebben echter goed naar de raad geluisterd en zullen in beeld brengen wat de financiële consequenties zijn van het halveren van het stijgingspercentage van de OZB van 3% naar 1,5%. Wat dat voor consequenties heeft voor de begroting want met de huidige cijfers zal er iets anders uit de begroting moeten worden gehaald. Die keuze komt bij de raad te liggen zodat daarover gediscussieerd kan worden en een verantwoord besluit genomen gaat worden.”

Op zoek naar geld voor de Plons
“Muziekonderwijs, bibliotheek, zwembad de Plons, het is een uitdaging voor het college en straks  ook voor de raad om binnen de bedragen die er nu voor in de lange termijn begroting staan, en voor zwembad de Plons is dat niets, toch die voorzieningen in stand te houden. Hans Driessen zegt daar mogelijkheden voor te zien maar zal daar bij de begroting, nadere voorstellen voor indienen.

Cookieinstellingen