Oranje-artikelen niet altijd even veilig

De laatste dagen zijn drie opvallende veiligheidswaarschuwingen gedaan op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Het betreft telkens een waarschuwing voor een artikel dat op de markt gebracht is in verband met het WK2014 in Brazilië. De producten zijn bij grote ketens, de HEMA, AH en ACTION (Dekamarkt en Dirk) in de markt gezet en worden nu teruggeroepen.Hema Oranje sambabal
Bij het loslaten van de helften van de sambabal kunnen kleine balletjes vrijkomen. Ook kunnen jonge kinderen het handvat in de mond stoppen. In beide gevallen kan dit verstikking veroorzaken.

Indien u in het bezit bent van de HEMA oranje sambabal (artikelnummer 14.28.0062), dan wordt u dringend verzocht om deze direct buiten het bereik van kleine kinderen te houden.

U kunt de sambabal terug brengen naar een HEMA filiaal. U ontvangt dan uiteraard het aankoopbedrag terug.

Voor informatie kunt u tijdens kantooruren bellen naar:
HEMA Consumentenservice 020 3114800.

voe24h76fo6f8wubpzec1yjbz

AH: De Hup Holland Hamsters (23 verschillende uitvoeringen)
Albert Heijn heeft geconstateerd dat alle 23 uitvoeringen van de HUP Holland Hamsters die bij de kassa’s van de Albert Heijn winkels zijn weggegeven vanaf 2 juni 2014 een veiligheidsrisico opleveren.

Het kleefstickertje op de achterkant van alle Hamsters kan zeer gemakkelijk losraken en leveren een gevaar voor verstikking op voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Indien u in het bezit bent van de Hup Holland Hamsters, verwijder dan het kleefstickertje van de achterkant als u kinderen onder de 3 jaar ermee laat spelen.

Voor informatie kunt u zich wenden tot de servicebalie of de AH Klantenservice 0800-0305.

ACTION: Sambabal toeter
Bij controle is gebleken is dat de sambabal toeter kleine onderdelen bevat waardoor verstikkingsgevaar kan ontstaan. De sambabal toeter is verkocht bij winkels van Action, Dekamarkt en Dirk in de periode eind maart tot begin juni 2014.

Indien u in het bezit bent van dit artikel, stop met het gebruik. U kunt dit artikel gratis retourneren inclusief aankoopbon en EAN code. Het aankoopbedrag wordt geretourneerd. Vermeld uw persoonlijke gegevens incl. bankrekeningnummer.

Voor verdere vragen: [email protected]
of op 0523 238238 (van ma t/m vr van 8.30 – 21.00 uur)
Lensen Toppoint B.V. Antwoordnummer 77704, 7770 WB Hardenberg

Behalve bij ACTION zijn de sambal ook bij Dekamarkt en Dirk op de markt gebracht.
Deze laatste twee hebben geen filialen in de gemeente Beuningen.

Geen oranje-artikel maar even goed uw aandacht waard:
dgvav0vs1jwb4e8p3vungx88k BLOKKER: Slagroomspuit 0,5 liter
ARTNR: 0722076 / EAN NR: 8716201664621

Bij controle is gebleken dat dit artikel niet voldoet aan onze kwaliteitseisen. Door hoge drukopbouw kunnen onderdelen losschieten. Dit kan schade en/ of letsel veroorzaken.

Mocht u in het bezit zijn van deze slagroomspuit dan wordt u verzocht deze niet meer te gebruiken. U kunt dit artikel retourneren bij het dichtstbijzijnde Blokker filiaal. Hier wordt het aankoopbedrag aan u terugbetaald.

Deze slagroomspuit is verkocht van oktober 2010 tot april 2013.
Voor verdere vragen kunt u terecht bij [email protected] of in een Blokkerfiliaal.

Cookieinstellingen