Vanavond Brazilië – Duitsland

Foto:

Bastian Schweinsteiger (29) heeft in Brazilië één doel: voor de vierde
keer wereldkampioen worden met Duitsland. Om dat te bereiken moet eerst
met het gastland afgerekend worden en wacht vervolgens in de finale
Argentinië of Nederland.”Tegen het gastland spelen, het blijft
altijd speciaal”, aldus de middenvelder van Bayern München, die
vervolgens het psychologische spelletje in de media begon. “De
Brazilianen van de huidige generatie zijn niet de tovenaars van weleer.
Ze zijn van stijl veranderd en veel, en harde, overtredingen horen
daarbij. We moeten daar voor waken. En de scheidsrechter ook.”Door: Bernard van Hulst

Schweinsteiger bespreekt de laatste vier overgebleven kandidaten voor de wereldtitel. “De ploeg met de slimste coach zal wereldkampioen worden. Met bondscoach Scolari en technisch directeur Parreira heeft Brazilië twee ervaren trainers die al eens wereldkampioen werden. En die van Nederland, die ken ik héél goed en hij is héél intelligent”, weet ook de middenvelder dat Van Gaal, met wie hij in Beieren samenwerkte, het verschil kan maken.

Neymar
Schweinsteiger zegt te balen van de afwezigheid van de geblesseerde Neymar bij Brazilië. Philipp Lahm (30) beaamt dat. “We zijn op een WK en dan wil je je altijd met de besten meten. Daarom had ik ook liever tegen Neymar op het veld gestaan. Brazilië heeft echter genoeg spelers die het verlies kunnen opvangen”, aldus Lahm, die nog niet weet of hij in de defensie of op het middenveld zal spelen. “Het is niet aan mij om te verkondigen op welke positie ik de volgende wedstrijd zal spelen.”

Ook bondscoach Joachim Löw stipte de afwezigheid van Neymar aan. De trainer van de Duitsers wilde nog niet zeggen in welke variant hij voor de dag gaat komen dinsdag in Belo Horizonte. ‘Maar wij zijn nog niet klaar op dit toernooi. We willen op 13 juli in het Maracanã staan. Onze flexibiliteit is daarbij onze grootste kracht. Het kunnen schakelen heeft ons in de halve finale gebracht. En wees gerust: we hebben nog meer varianten.”

“Dat Neymar niet meedoet is triest voor hem en het hele Braziliaanse volk. Maar ze kunnen het opvangen. Misschien komen ze er wel sterker uit”, besloot de Duitser over de motivatie die de opponent wellicht uit het afhaken van de vedette haalt.

Al met al kijken we uit naar weer een erg spannende wedstrijd!

Lees ook: Bernard en Han verslaan WK2014

Cookieinstellingen