Waasdaa jongeren willen wel met de scouting hokken

Foto:

Het jongerencentrum Waasdaa in Beuningen moet verhuizen in verband met de geplande woningbouw op de Hutgraaf. De verhuizing moet voor de start van het bouwproject gebeurd zijn. De jongeren worden betrokken bij het zoeken naar een nieuwe locatie en hebben aangegeven bij de scouting in te willen trekken.Wat zijn de wensen van de jongeren voor het nieuwe jongerencentrum? Wat moet er zeker blijven, wat moet er komen en wat willen zij juist niet? Deze vragen legde de gemeente Beuningen voor aan de jongeren van Waasdaa.

Samen met twee trainers van JongerenAdviseurs hebben de jongeren vervolgens hun wensen geformuleerd en zijn de belangrijkste ideeën uitgekozen. Deze werden uitgewerkt in een promofilm. Verdeeld in groepjes gingen de jongeren aan de slag met hun wens, de argumenten, het filmscript en natuurlijk het schieten van de beelden.

De jongeren geven aan dat ze een samenwerking met scouting Beuningen wel zien zitten en graag in de blokhut bij de scouting bij in zouden willen trekken. Als tweede optie zien ze een nieuw gebouw bij de nieuwe voetbalvelden van de Beuningse Boys ook wel zitten. Dat de gemeente hier geen centen voor heeft staat de jongeren niet in de weg om hun voorkeuren ongeremd uit te spreken. Als derde optie geven ze een bestaand leegstaand gebouw van de gemeente te kunnen betrekken. Eerder hebben de jongeren aangeven belangstelling te hebben om in het oude schoolgebouw van basisschool ‘Klavervier’ te starten.

Uiteindelijk zijn de beelden die de jongeren eind juni geschoten hebben, verwerkt tot de drie volgende filmpjes.

Waasdaa the movie

Spullen jeugdhonk Beuningen

Jongerencentrum Waasdaa
http://www.youtube.com/watch?v=xx


Gerelateerd(e) bericht(en)

29-05-2014 Productie promofilm Waasdaa
29-05-2014 Waasdaa mag op zoek naar nieuwe locatie
28-03-2014 Waasdaa blijft tot eind 2015
16-03-2015 Jongeren zelf meebeslissen nieuwe locatie Waasdaa

Cookieinstellingen