Je droomwoning bouwen mag in Keizershoeve III

Het stedenbouwkundig ontwerp voor Keizershoeve III in Ewijk was tot nog toe afgestemd op de wensen van een groep inwoners van de gemeente die op eigen initiatief (zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar) woningen wilden realiseren. Begin 2013 heeft deze groep (EBBE) aangegeven te stoppen met het initiatief. Nu Keizershoeve III gerealiseerd gaat worden heeft de gemeente het stedenbouwkundig ontwerp nog eens bekeken en daar enkele aanpassingen in voorgesteld. Het idee om welstandsvrij bouwen toe te staan blijft in het nieuwe ontwerp overeind.Belangstellenden die altijd al een woning naar eigen inzicht hebben willen bouwen, kunnen binnekort in Keizershoeve III hun droomwoning realiseren. De gemeente  staat welstandsvrij bouwen toe wat inhoudt dat er meer mogelijk is. “Er is dan meer risico voor de beeldkwaliteit”,  zegt wethouder Piet de Klein. “Maar, de wijk is niet groot en het is een goede locatie om het experiment van welstandsvrij bouwen een keer aan te gaan. Er zijn meer gemeenten die dit doen.”

Het welstandsvrij bouwen is een erfenis van de projectgroep die gehandhaafd blijft. Maar er waren juist ook veranderingen. Een in het oog springende verandering aan het stedenbouwkundig ontwerp is een doorgaande weg in plaats van een hofje met een lus. De wijk wordt daardoor gemakkelijker bereikbaar en veiliger voor hulpdiensten. De woningen  komen ook met de voorkant aan de verbindingsweg in plaats van met de achterkant. De straat moet daardoor de uitstraling van een woonstraat krijgen.

In de plannen voor Keizershoeve III is ruimte voor zo’n vijftig woningen. Afhankelijk van de behoefte wordt dat verdeeld over vrije sector en sociale woningbouw.

Gerelateerd(e) bericht(en)
22-12-2011 Vereniging EBBE krijgt locatie op Keizershoeve 3