BOL parcours wordt steeds mooier door samenwerking

Deelnemers aan de Beuningse Oeverwal Loop hebben vanochtend een gevarieerd parcours mogen lopen. Met wederom iets meer dan driehonderd deelnemers, verdeeld over jeugd, 5 en 10 km voor volwassenen en een crossparcours, begon het sportieve evenement om 11.00 uur met een startschot door de burgemeester.De kleintjes renden als eersten hun 400 meter over de Van Heemstraweg heen en weer. Ook in de categorie jongens en meisjes t/m 14 jaar waren de afstanden van 1 en 2 km op de Van Heemstraweg uitgezet. De afstanden voor de volwassenen liepen door de appelboomgaard aan de Hosterdstraat, over de dijk, langs maisvelden en aan het eind zelfs nog door de schuur van de Weeropper. Een afstand van 5 km werd een of twee keer afgelegd. De crossers liepen nagenoeg dezelfde vijf kilometers maar pakten nog een extra kilometertje door het oeverwalgebied mee. De Beuningse Oeverwal Loop heeft daarmee een eigen karakter gekregen waarmee het buitengebied van Beuningen een steeds belangrijkere rol krijgt.

Burgemeester Carol van Eert geeft startschot
p4rqjej5a1epp60sy7p5v5bmm

“Ik zie in de ontwikkeling van de Oeverwalloop dat elk jaar, steeds meer de oeverwallen  gebruikt worden om daar de loop te houden”, zegt burgemeester Carol van Eert als hem naar zijn visie van dit evenement gevraagd wordt. “Zo’n evenement begint klein en de organisatie werkt er ontzettend hard aan. Vervolgens zie je dat er steeds meer ondernemers, deelnemers en eigenaren in het gebied er aan mee gaan werken. Nu is er bijvoorbeeld met de eigenaren de afspraak gemaakt dat er over hun land gelopen mag worden. Onder andere door de fruitboomgaarden waardoor dat prachtige gebied ook voor de lopers steeds meer in de picture komt.”

“Er zijn ook mensen die de authentieke wandelpaden in dit gebied zichtbaar willen maken. We hopen met deze initiatiefnemers, om samen met de eigenaren deze plannen een stapje verder te kunnen brengen. Dat soort initiatieven en dit evenement willen we graag promoten zodat meer mensen dit in de toekomst kunnen gaan beleven.”

Uitslagen van de Beuningse Oeverwal Loop 2014 zijn te vinden op racetimereurope.nl.
Vergeet niet door de foto’s te bladeren, met dank aan Niels Aarts van Photop.nl  en Rob Joseph.

p2dagpex4l8nx21dwzuc2le5e

Meer foto’s

Cookieinstellingen