De ijstijd komt terug

Foto:

Het heeft de nodige inspanning gekost, maar het gaat lukken! Dit jaar is Beuningen On Ice terug in de gemeente Beuningen. Zowel jong als oud heeft het evenement afgelopen jaar moeten missen, maar deze winter kan men zich weer warmen aan de gezelligheid in het ijspaleis.De minimale financiële middelen zijn er, maar de kostenkant zal scherp in de gaten gehouden moeten worden. De waardering van de Gemeente voor de manier waarop Beuningen On Ice duurzaam met energie omgaat, heeft zich vertaald in een zeer welkome subsidie. Vele vrienden en vrijwilligers van Beuningen On Ice hebben hun inzet en steun reeds toegezegd.

Met elkaar, voor elkaar
Een evenement voor jong en oud. Zoals vanouds komt er een grote ijsbaan van 700 m² en een aparte kinderijsbaan, waar de allerjongsten veilig voor het eerst kunnen kennismaken met ijs. Op verschillende avonden wordt er gezorgd voor muzikaal entertainment en fanatiekelingen kunnen zich uitleven in de Groene Heuvels-curlingcompetitie.

Rabobank Rijk van Nijmegen maakt het mogelijk dat alle schoolkinderen uit de gemeente gratis een ochtend mogen komen schaatsen in plaats van hun gymles. In samenwerking met de Euregio komen ook Duitse schoolkinderen samen met Beuningse leeftijdsgenoten een ochtend schaatsen en kennismaken met Nederland-schaatsland.

Maar ook aan de oudere bewoners van de gemeente wordt gedacht. Voor de bewoners van Alde Steeg is er een koffie-ochtend en alle senioren worden uitgenodigd voor een middag samen-zijn met muzikale omlijsting.

Circa 200 vrijwilligers zijn er nodig om het ijsevenement te laten draaien. Jumbo Kalkman zorgt ervoor dat de vrijwilligers van Beuningen On Ice niets te kort komen. Er wordt getracht om deze week alle vrijwilligers per mail te bereiken, maar met de omzetting naar glasvezel kunnen veel mailadressen gewijzigd zijn. Vrijwilligers die geen bericht ontvangen hebben, wordt verzocht zelf te mailen naar [email protected].

Met de hulp en inzet van een ieder kan het niet anders dan weer een geweldig evenement voor de gemeente Beuningen worden.

Team Beuningen On Ice
Mark, Marcel, Mathijn, Marga, Yvon & Karin

Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt (over 1.000 views)
Foto: Ger Loeffen
 
Cookieinstellingen