Landelijke Natuurwerkdag op landgoed Doddendaal

Zaterdagmorgen opende Jos Henderik het seizoen voor de boswerkers van Beuningen. Jos stond stil bij het feit dat afgelopen jaar twee leden de groep ontvallen zijn en hij sprak over een groot verlies voor allen.Door Hans Straten

Daarna nam wethouder Geert Hendriks het woord en Geert motiveerde het belang van het Vrijwillig Landschapsbeheer voor de gemeente.

Hendriks: “VLB en ook het Dijkmagazijn hadden natuurlijk een ‘Gruwelijke’ trekker (red. Frans Gruwel).  De man is buitengewoon belangrijk geweest voor de hele gemeente en zeker voor VLB.  Vijf jaar geleden hoorde ik John Heemskerk (VLB) in een interview zeggen, dat hij het maar vreemd vond dat mensen naar een sportschool gaan, terwijl je toch ook bij VLB lekker kunt werken en moe worden. Toen heb ik me direct aangemeld”. 

Wethouder Geert Hendriks werkt mee
voa5bj32p8yhex8ga8y3m5ul4

De Landelijke Natuurwerkdag wordt sinds 2001 gehouden op de eerste zaterdag van november. Jong en oud gaan dan onder deskundige leiding aan de slag om het bos weer in het gareel te krijgen. De zeldzame planten krijgen zo weer een kans. Dat betekent voor de vrijwilligers veel zaagwerk, maar ook houtwallen vlechten.

John Heemskerk (rechts) instrueert
dxb15on5xuze7dllripd25uej

De instructie is helder. De truien gaan uit. VLB zorgt voor handschoenen, gereedschappen en soep.
paljmuqpn65tlbpe67le3leul

thty2c5vg5pu2y0sw0anly2qh

p77ilpwc88pqmaenq2vnb9yza

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
ma217sh78zjqd4t0nr9udgarz of ontvang de Nieuwsbrief
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Cookieinstellingen