Seniorenverenigingen komen met gezamenlijk maandblad

Foto: .

Donderdag 22 januari overhandigde Wil Penninx, vice voorzitter van de seniorenvereniging Beuningen, een geheel vernieuwde ‘Cirkel’ aan burgemeester Carol van Eert.

De vernieuwde Cirkel is het eerste tastbare resultaat van de samenwerking tussen de vier seniorenverenigingen die de gemeente Beuningen rijk is. Met het uitgeven van één gezamenlijk blad is gelijk de gelegenheid met beide handen aangegrepen om een verbeterslag te maken. Dit is goed gelukt terwijl alle verenigingen hun specifieke informatie nog steeds goed herkenbaar kunnen brengen.

De layout van Mieke de Leeuw van ideesign+ uit Ewijk zorgt voor een herkenbaar hoekje voor iedereen. De bovenkanten van de pagina’s hebben per dorp/vereniging een eigen kleur. Rood voor Weurt, Groen voor Beuningen, Blauw voor Ewijk en okergeel voor Winssen. De pagina’s met een grijs randje zijn met reclame of algemene informatie gevuld. En wie logica zoekt in de toekenning van de kleuren kan dit vinden in de bushokjes. Waarschijnlijk nog nooit iemand opgevallen maar ieder dorp heeft een eigen kleur voor de bushokjes.

Burgemeester Carol van Eert benadrukt het belang van samenwerken en het belang van de seniorenverenigingen voor de gemeente: “Het bestaan van de vier senioren verenigingen is ook van groot belang voor de ondersteuning bij de inloophuizen en de eetpunten. Bij het inzetten van verkeersregelaars maar ook dat er zo klusdiensten en andere ondersteunende activiteiten beschikbaar zijn voor onze inwoners op zekere leeftijd. Dat is ook de ervaring van onze gemeentelijke welzijnsstichting Perspectief. Via deze nieuwe Cirkel kunnen ook wij onze informatie naar de doelgroep senioren direct bij alle mensen krijgen. Wij wensen alle verenigingen veel succes en inspiratie bij hun toekomstige ambities.”

De vernieuwde Cirkel verschijnt in een oplage van 3.000 stuks. De vereniging is veruit de grootste vereniging in de gemeente.

Cookieinstellingen