CDA stelt College vragen over zorgcentrum Overmars

Foto: BNG

De fractie van het CDA in Beuningen stelde afgelopen week schriftelijke vragen aan het College. Dit deed de fractie naar aanleiding van een ‘boze’ brief die het College verzonden heeft aan Zorggroep Maas en Waal over de sluiting van Zorgcentrum Overmars.

Het CDA schrijft dat het College stelt dat zij pas nu geïnformeerd zijn door de Zorggroep over de voorgenomen sluiting. De zorggroep stelt echter dat zij in 2010 al met de gemeente om tafel zat en dat in 2012 al duidelijk was over de voorgenomen sluiting van de Overmars. Deze gang van zaken is voor het CDA aanleiding het College een aantal vragen te stellen.

Raadslid Pim van Teffelen vraagt namens het CDA of hetgeen de Zorggroep stelt juist is, dat het College vanaf 2010 in gesprek was en vanaf 2012 wist dat het Zorgcentrum Overmars eindig. Ook wilt het CDA weten of, indien voorstaande klopt, welke stappen het College toen (2012) ondernomen heeft om met de Zorggroep in contact te treden. Ook is het CDA benieuwd naar de stappen die het College toen ondernomen heeft om in contact te treden met Woonzorg Nederland, eigenaar van het pand, om naar alternatieven te zoeken voor het pand op het moment dat het leeg zou komen te staan.

Gerelateer(d)e bericht(en)
07-02-2015 Column: De toekomst begint nu
07-02-2015 BN&M: transformeer Overmars tot jongerenhuisvesting
07-02-2015 CDA stelt College vragen over zorgcentrum Overmars
16-01-2015 Zorgcentrum Overmars in Winssen sluit medio 2015

 

Cookieinstellingen