Beuningen moet financiële meevallers gebruiken om tekorten af te lossen

Foto: .

“Het CDA Beuningen is verheugd dat de Provincie, in een brief, de gemeente Beuningen uitdrukkelijk verzocht heeft om structurele meevallers de komende jaren te gebruiken voor versneld aflossen van de tekorten”, zegt Dave Preijers, Fractievoorzitter CDA Beuningen.

“Al jaren verdedigt het CDA het standpunt om eventuele financiële meevallers te gebruiken om het verlies op de zandwinning Beuningse Plas en het tekort in het grondbedrijf versneld af te lossen. Hierdoor dalen de rentelasten en ontstaat er op redelijke termijn weer ruimte voor noodzakelijke investeringen en nieuw beleid.”

“De gemeente Beuningen wordt ook in 2015 onder het preventief toezicht van de Provincie geplaatst. In feite staat de gemeente Beuningen onder curatele van de Provincie en moet voor extra uitgaven vooraf toestemming worden gevraagd aan de Provincie. Het is geheel begrijpelijk dat de Provincie zeker wil weten dat Beuningen op eigen kracht uit de financiële problemen kan komen voordat zij het toezicht opheffen. De Provincie geeft een serieus signaal af en doet dat niet voor niets.”

“Het is dus zaak de financiën zo snel als mogelijk weer op orde te krijgen om nieuwe investeringen te kunnen doen”, aldus Dave Preijers.

Cookieinstellingen