Winkeldieven aangehouden dankzij getuige

Foto: .

De politie meldt op haar website www.politie.nl dat ze dinsdagochtend een 26-jarige man uit Deursen-Dennenburg en een 27-jarige vrouw uit Nijmegen hebben aangehouden. Beiden worden verdacht van winkeldiefstal bij een kledingzaak in Beuningen.

De man had van diverse kledingstukken de alarmlabels weggenomen en deze in zijn jas gedaan. Hierdoor ging het alarm bij de kassa over. De vrouw had de kleding met ontbrekende labels, in een tas langs de kassa meegenomen en deze even onder hun auto gelegd. Vervolgens is zij weer teruggegaan om haar ‘vriend’ bij te staan. Omdat op dat moment niet kon worden aangetoond dat er spullen waren weggenomen bleek er op dat moment niet zoveel over.

 Maar, een alerte getuige had gezien dat de vrouw kleding onder een auto had gelegd en vervolgens weer naar binnen was gegaan. Hij meldde dit bij de bedrijfsleiding en gaf ook het genoteerde kenteken van de auto door. Zo kon de politie even later toch de twee aanhouden. Bij hen in de auto werd de kleding, afkomstig uit de winkel aangetroffen. De twee winkeldieven werden overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt.

Cookieinstellingen