Illegaal afval dumpen

Foto: beuningen.nieuws.nl

Het komt helaas regelmatig voor dat er illegaal afval wordt gedumpt op diverse plaatsen in de gemeente Beuningen. De buitendienst van de gemeente heeft de handen vol aan het opruimen van al dit illegaal gestort afval en de gemeente en haar inwoners draaien uiteindelijk op voor de kosten.

Op de foto ziet u een voorbeeld van gedumpt afval zoals deze op maandag 11 mei werd aangetroffen naast een opslag container van Burghouts Schilderen | Isoleren B.V. aan de Kruisboog in Beuningen.

Illegaal afval dumpen is een omvangrijke bron van vervuiling die iedereen stoort om van de woon-, werk- en leefomgeving te genieten. Het illegaal storten wordt gezien als een delict en hier staan forse boetes voor.

Melden van een dumping

Mocht u een dumping van grond of afval constateren, dan kunt u dit online melden via de website van de gemeente Beuningen of via telefoonnummer 14-024. Nadat uw verzoek is binnengekomen, kijkt de gemeente of de milieuregels worden overtreden. Als dit het geval is, kan de gemeente een boete (dwangsom) uitdelen.

Lees ook:

 

Cookieinstellingen