Waarschuwingssysteem Buren-Alert

Foto: publiek domein

Bij een gaslek, inbraak of andere noodgevallen de buren snel op de hoogte stellen? Met Buren-Alert kun je de buurtbewoners informeren en zorg je zo samen voor een veiligere wijk.

Meer gemeenten kiezen voor de “Buren-Alert Plus-versie”. Hiermee kunnen gemeentes en wijkagenten zelf een gehele wijk waarschuwen. Buren-Alert werkt tevens ook op de vaste telefoon zodat ouderen niet zijn buitengesloten van deelname. Op de site zijn tevens enkele praktijkvoorbeelden te beluisteren en kun je jezelf aanmelden voor deze gratis dienst.

Hoe werkt het?

Bij nood of gevaar bel je de 100% geautomatiseerde Buren-Alert centrale (085 – 27 33 225) en spreek je een bericht in. Let op, dit kan alleen als je je hebt aangemeld!

Enkele voorbeelden:

  • Buren let op: “Ik zie een man in de straat die bij meerdere auto’s aan de sloten voelt. Hij heeft een zwarte trainingsbroek aan”.
  • Buren: “Ik ben mijn zoontje Thijs kwijt. Hij is 3, blond haar en heeft een groene trui aan. Heeft iemand hem gezien?”.

Na het inspreken kun je de verbinding verbreken. Binnen een minuut gaat bij alle aangesloten buren (in een straal van 300 meter) de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht. Zo zijn alle buren direct geïnformeerd en alert.

  • Buren-Alert werkt op iedere vaste en mobiele telefoon.
  • Buren-Alert is in heel Nederland gratis beschikbaar.
  • Buren-Alert is eenvoudig in gebruik en voorkomt schade en leed.
  • Buren-Alert verhoogt je persoonlijke veiligheid.

Kijk voor meer informatie op www.burenalert.nl

Cookieinstellingen