Extra wijkagenten versterken Tweestromenland

Woensdagochtend stond het Kasteel Wijchen volledig in het teken van de installatie van de 25 nieuwe wijkagenten voor het gebied Tweestromenland. In aanwezigheid van de teamleiding van de politie en de burgemeesters van de gemeenten in het gebied, werd op een feestelijke wijze stilgestaan bij dit heugelijke feit. De wijkagenten gaan vanaf 1 juli aan de slag. In totaal krijgt Tweestromenland 29 nieuwe wijkagenten.

De politie gaat zoveel mogelijk wijkgericht werken. Er worden meer wijkagenten aangenomen om de veiligheid in wijk, dorp en stad een positieve impuls te geven.
Met de komst van de Nationale Politie is gekozen voor meer gebiedsgebonden politiezorg. Er zijn robuuste basisteams geformeerd om dichtbij en samen met burgers en het gezag te werken aan veiligheid. Het robuuste basisteam Tweestromenland omvat de gemeenten Groesbeek, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten en West Maas en Waal. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten immers goed wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht van de politie vragen.

Wijkagenten gemeente Beuningen

Beuningen Oost  Anita van Roosmalen
 Beuningen West  Martijn Goppel
 Beuningen dorpen  Jos van Eimeren
 Beuningen industrieterreinen en Weurt  Freek Kleinschiphorst

Nijmegen

Dinsdag was Nijmegen hen al voor gegaan. Daar ontving Burgemeester Bruls op het gemeentehuis in Nijmegen 30 wijkagenten en werden zij officieel benoemd. Uiteindelijk groeit dit aantal nog door naar 38. Volgens een afspraak gemaakt bij de invoering van de Nationale Politie krijgt elke gemeente gemiddeld 1 wijkagent op 5000 inwoners. De 38 wijkagenten worden zodanig over Nijmegen verdeeld, dat recht wordt gedaan aan de specifieke omstandigheden in elke wijk en buurt. Nog meer dan voorheen zullen zij prominent aanwezig zijn in de wijk en daarmee de ogen en oren van de politie zijn.

Politiezorg

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van veiligheidsvraagstukken zoals overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent maakt onderdeel uit van een basisteam. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

Externe partners

Het onderhouden van contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties, valt ook onder het takenpakket van de wijkagent. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Politie.nl

Op dit moment wordt er hard gewerkt om alle nieuwe wijkagenten en hun werkgebieden elders op politie.nl te plaatsen. Wilt u contact met uw wijkagent? Belt u dan met telefoonnummer 0900 8844.

Cookieinstellingen