Na steenkoude nacht eindelijk weer zomers

Foto: publiek domein

Na een natte periode kunnen we de komende dagen eindelijk weer genieten van zomers weer. Als voorbode wordt het komende nacht flink koud, op luchtbedhoogte is het slechts een paar graden boven het vriespunt, vooral voor mensen op de camping is het nog een nachtje doorbijten, meldt Weeronline.nl.

Vandaag zien we al wat zonneschijn, maar kan het lokaal nog flink plenzen, onweren en hagelen. Vooral de zuidoostelijke helft krijgt er vanmiddag van langs. Bovendien is het behoorlijk fris en wordt het in het noorden hooguit een graad of 17. In het zuidoosten kan de temperatuur 2 graden verder stijgen. In de tweede helft van de middag wordt het in het westen droog en vrij zonnig en dit is de voorbode voor droger en fraaier zomerweer. De droge periode begint met een koude nacht.

Goede slaapzak nodig op de camping

Vanavond kan op veel plaatsen genoten worden van droog en zonnig weer, maar in Limburg en op de Wadden blijven enkele buien het zomergevoel dwarszitten. Op de Wadden zal het ook in de nacht niet helemaal droog worden. Op het vasteland is het droog, rustig en vrij helder. Lokaal kunnen mistbanken ontstaan. Het wordt een frisse nacht met minimumtemperaturen tussen 7 graden in het binnenland en 10 aan zee. In een tentje is een warme slaapzak en must, want op luchtbedhoogte ligt de temperatuur vannacht slechts enkele graden boven het vriespunt.

Steeds warmer met zomerzon

Vanaf morgen zeggen we het natte frisse zomerweer vaarwel en wordt het elke dag warmer. Morgen schijnt de zon veelvuldig tussen de stapelwolken door. De temperatuur loopt op naar 19 of 20 graden. Zaterdag liggen de maxima rond 23 graden en dat is eindelijk weer op normaal niveau voor eind juli. De zon schijnt veelvuldig en wordt vergezeld door velden sluierbewolking en een paar stapelwolken.

Zondag wordt een aangename zomerdag en heb je nauwelijks door dat de zon soms wat wordt versluierd. De temperatuur ligt tussen 22 graden in het noordwesten en 27 in het zuidoosten. Op maandag wordt het in het binnenland tropisch warm met maxima tussen 30 en 32 graden. In de kustprovincies is het ook zomers met 25-29 graden. Dit tezamen met veel zonneschijn is het op en top zomer.

Onweer maakt einde aan tropische dag

Maandagavond komt er met regen- en onweersbuien weer een einde aan dit warme stabiele zomerweer. In tegenstelling tot wat de laatste tijd gebeurde, keren we niet direct terug naar nat en vrij koud weer. Het weerbeeld lijkt te gaan bestaan uit een mix van wolken, zon en soms een bui met temperaturen rond of net onder normaal.

Cookieinstellingen