Eerste editie Schrijfacademy voor jongeren van 15 tot 18 jaar

Foto: SchulteSchult

Aankomend najaar kunnen jonge schrijvers tussen de 15 en 18 jaar zich inschrijven voor de Schrijfacademy 15+. Literair Productiehuis Wintertuin en de Lindenberg organiseren samen een nieuwe cursus waarbij jongeren wekelijks lessen creatief schrijven kunnen volgen.

In een periode van 25 weken volgen zij zes vakken waarin alle soorten teksten voorbij komen: van verhalen tot journalistiek, van theatertekst tot blog en van poëzie tot performance. Via toegankelijke opdrachten maken de deelnemers kennis met de belangrijkste schrijftechnieken en leren ze al schrijvende hun eigen weg te vinden. Niet alleen het schrijven zelf, maar het hele schrijverschap staat centraal. Zo zijn er ook lessen in voordragen, publiceren en performen.  Elk blok wordt afgesloten met een project. Het cursusjaar sluit groots af met een literaire festivalavond in de Lindenberg.

De lessen worden gegeven door professionele schrijvers uit het agentschap van Wintertuin en van de opleiding Creative Writing aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. De Schrijfacademy vormt een voortraject naar deze opleiding. Jongeren die nieuwsgierig zijn en graag een keer willen kennismaken, zijn welkom bij de gratis proefles op vrijdag 18 september, van 16.00-17.30 bij de Lindenberg.

SCHRIJFACADEMY
Vanaf vrijdag 2 oktober 2015 tot juni 2016
Op vrijdagen van 16.00 uur tot 18.00 uur, 25 lessen
Meer informatie: wintertuin.nl

Cookieinstellingen