Webfm verder onder de naam RTV Totaal

Foto: publiek domein

RTV Totaal is de nieuwe naam van de lokale omroep voor de gemeenten Beuningen en Druten. Een nieuw daadkrachtig bestuur en een Raad van Advies met ondernemers uit de regio hebben een nieuwe toekomstvisie neergezet, met als enige doel: radio en televisie voor iedereen. Want een lokale omroep is onmisbaar.

Dat de omroep, voorheen Web FM, in zwaar weer zat was bekend. Nog steeds is de subsidie die de beide gemeenten verstrekken, niet voldoende om de vaste kosten te dekken. Daarom is er door bestuur en RvA flink gesneden in de kosten en zijn nieuwe advertentiecontracten afgesloten. Huisvesting, apparatuur en locatie-uitzendingen worden nu grotendeels gesponsord en er is afscheid genomen van de – deels betaalde – programmaleider/hoofdredacteur.

‘Een lokale omroep is de spreekbuis voor de inwoners van de gemeenten Beuningen en Druten. Maatschappelijke betrokkenheid en zichtbaarheid in de lokale samenleving is essentieel. Ook de promotie van Beuningen en Druten is een belangrijk onderdeel van ons werk. We zullen merkbaar en zichtbaar aanwezig zijn tijdens evenementen in de regio; Totaal staat straks in iedere winkel aan!’ aldus het bestuur van TOTAAL.

Totaal zendt tot het einde van dit jaar uit vanuit D’n Bogerd in Druten. De radiostudio blijft in Beuningen. De vrijwilligers zijn vol positieve energie om onder de nieuwe naam en met een nieuwe toekomstvisie verder te gaan. Bestuur en RvA maken zich sterk om nog meer adverteerders te enthousiasmeren zodat de omroep in 2016 de vaste kosten weer kan dragen.

Totaal voor Maas & Waal is op internet te vinden via www.rtvtotaal.nl, via de radio op FM 105.4 & FM 105.7. De TV kanalen per provider zijn te vinden via de website.

 

Cookieinstellingen