Drie apps waarschuwen je voor hooikoorts

Foto: Jon Houseman/Commons.Wikimedia

Langzaam maar zeker begint het weer wat warmer te worden in Nederland. Naast terrasjes en zon betekent dit helaas ook hooikoorts. Je smartphone gaat dit natuurlijk niet voorkomen maar kan je met apps wel waarschuwen als de kans op een allergische reactie groot is.

Pollennieuws

De app Pollennieuws stuurt pushberichten voor pollenwaarschuwingen op basis van je locatie. Ook kun je een kaart vinden hoe de pollensituatie in Nederland is. Waar zijn er extreem veel pollen en waar minder? Hebben andere gebruikers ook last van dezelfde symptomen als jij? Daarnaast kun je ook actueel nieuws lezen en video’s bekijken over hooikoorts en is er een kalender waarop je kunt bekijken wanneer bomen, grassen en kruiden het meeste overlast geven.

Ambrosia Melder

Ambrosia Melder komt van dezelfde makers als Pollennieuws. Het verschil is dat deze applicatie bedoeld is om te waarschuwen voor pollenveroorzaker ambrosia. De plant is lastig te herkennen en daarom kan je andere gebruikers helpen door het gevaar op de kaart te signaleren door een melding of een foto te plaatsen.

Prevalin Hooikoortsverwachting

De app van Prevalin bevat de pollenweersverwachting voor de komende vijf dagen op basis van je locatie. Hooikoortsverwachtingen heeft informatie specifiek voor bomen, grassen en kruiden.

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:

Cookieinstellingen