BN&M: Mededelingen omtrent ontslag Geert Hendriks

Foto: GER LOEFFEN

De mededeling van Geert Hendriks over zijn vertrek, en wel op de meest korte termijn, kwam voor zijn partij Beuningen Nu en Morgen volkomen onverwacht.

Geert Hendriks heeft wel eens aangegeven dat hij ergens halverwege zijn tweede termijn als Wethouder van de Gemeente Beuningen, Geert zou dan 58 jaar zijn, zijn positie wilde evalueren. Dit in het perspectief van de verkiezingen in 2018 en een eventueel wel of niet beschikbaar zijn voor een nieuwe periode als wethouder. In dit licht gezien was zijn stellige mededeling aan de fractievoorzitter en het partijbestuur afgelopen maandag om per direct te stoppen ook een volslagen verrassing. Buiten de informatie van het persbericht heeft Geert Hendriks aan de partij geen verdere mededelingen gedaan.

Geert heeft direct na zijn aanstelling een aantal dossiers die een grote sociale impact hadden opgepakt. Hij heeft in twee jaar tijd deze dossiers, waaronder huishoudelijke hulp, ondanks grote bezuinigingen met zijn ambtenaren goed weten te organiseren. Vanuit het gezichtspunt van Geert is de reflectie dan ook op een geëigend moment. Beuningen Nu en Morgen is Geert Hendriks dankbaar voor zijn werk. Maar het werk is nog lang niet af.

Het partijbestuur heeft de kandidaten, die zich na de vorige verkiezingen voor het wethouderschap hebben gemeld, gevraagd of zij bereid zijn om Geert Hendriks op te volgen. Bij het zoeken naar de kandidaat wordt de hoogste zorgvuldigheid betracht. Het bestuur verwacht dat binnen enkele weken een bekwame opvolger kan worden voorgesteld.

Cookieinstellingen