CDA Beuningen: Overschot WMO is voor de zorg

Foto: twitter

Wethouder Driessen zo trots als een aap met zeven staarten, Beuningen heeft ruim 2 miljoen over. Goed voor de algemene reserve om zo snel mogelijk van de tekorten af te zijn.

Dat ruim 1 miljoen is “verdiend” aan de WMO vertelde hij er niet bij. Dat geld moet volgens ons naar de mensen die het geld nu of in de toekomst zorg nodig hebben. Niet naar de grote pot. Reserveren hoeft niet volgens de wethouder, er zijn immers maar 3 bezwaarschriften ingediend. Iedereen in Beuningen lijkt tevreden.

De meerderheid van de gemeenteraad is het met de wethouder eens. Argument is dat we het geld dan alsnog uit de algemene middelen kunnen halen. Maar als een fietspad of voetbalveld belangrijker is, wordt er niet voor de zorg gekozen. Als je voor de zorg kiest met je het hiervoor durven reserveren. Dan hoeven we in de toekomst niet te onderhandelen over de miljoen die we overhouden.

Het CDA vindt als goed en zuinig huisvader, dat overschotten naar de algemene reserve moeten om zo snel mogelijk als gemeente van onze schuld af te zijn. Maar geld van de zorg, dan praten we over mensen. Mensen die langer op zichzelf zijn aangewezen en voor zichzelf moeten zorgen. Anderen waarop wij als samenleving een beroep doen voor hen te zorgen. Dat geld hebben we voor de zorg dus keihard nodig.

Het CDA denkt niet dat iedereen tevreden is. Er zijn inwoners die volgens ons een te hoge eigen bijdrage moeten gaan betalen. Daarom zeggen zij “laat maar zitten”. We noemen dat de groep van zorgmijders.

Zorgmijders hebben we in Beuningen niet in beeld en het College wil ook niet onderzoeken hoe groot die groep is. Deze mensen komen vervolgens nooit in beeld als zorgbehoeftige. Zij verdwijnen van de radar. Moeten mensen meer zorg dan huishoudelijke hulp krijgen, ook dan komen ze niet meer in beeld. Hoezo gaat alles goed en zijn er geen klachten?

Wij als CDA zetten de mens in het middelpunt, niet onze spaarpot. Geld over van de WMO, je mag er niet blij van worden wethouder, en het moet ook in niet de grote pot. Het CDA hoopt op steun van de cliëntenraad. Zij vertegenwoordigen deze groep van mensen. Een oproep aan hen om het tij alsnog te keren. De behandeling van de begroting in het najaar is nog een kans het geld voor WMO te reserveren. Ook andere maatschappelijke organisaties laat van u horen!

Vragen of informatie? Neem contact met ons op.

Pim van Teffelen CDA fractie
[email protected]
mobiel: 06-53413096

Cookieinstellingen