Blauwalg in sloten Beuningse Plas

Foto: Marion Golsteijn CC BY-SA 4.0

In de sloten rondom de Wolfbossingel en Binnenvaart in de Beuningse Plas is blauwalg geconstateerd. Blauwalg is een bacterie die bij aanraking met de huid en bij inname voor irritatie kan zorgen. Water dat met blauwalg is besmet, ziet er meestal blauw-groen uit. Drijvend aan het oppervlak vormt blauwalg een laag die op olie lijkt.

Maatregelen

Waterschap Rivierenland, verantwoordelijk voor de waterkwaliteit in het rivierengebied, neemt de aanpak van blauwalg op zich. De verwachting is dat de blauwalg verdwijnt, zodra het minder warm wordt. Op plekken waar blauwalg is geconstateerd, probeert het waterschap met extra watertoevoer de waterkwaliteit te verbeteren. De afstervende en rottende algen kunnen geurklachten veroorzaken.

Meldingen

Het waterschap adviseert om honden niet op plaatsen te laten zwemmen waar blauwalg is vastgesteld. Ook het vissen wordt afgeraden. De gemeente heeft borden geplaatst bij de betreffende sloten. Op www.waterschaprivierenland.nl staat een actueel overzicht van exacte blauwalg locaties.

Cookieinstellingen