Koken met wilde planten

Foto: het dijkmagazijn

Het Dijkmagazijn in Beuningen organiseert zondag 11 september een mini-kookcursus met wilde planten. Voor een verrassende ‘bite’ van uw salade of toast duikt u met een deskundige gids de berm in. Na een wandel- en pluktocht van ongeveer een uur zijn er in Het Dijkmagazijn met de kruiden hapjes te maken.

Om nou te zeggen dat u het beste al uw onkruid uit de tuin kunt opeten, gaat te ver. Maar er zijn voldoende kruiden die niet alleen in een veldboeket passen, maar ook lekker of gezond zijn. Zo levert de mierikswortel na wat gegraaf de pittige ingrediëntenten voor een toastje. En de woekerende bladeren van zevenblad zijn nog steeds tot pesto te vermalen. En die van marjolein geven een lichte toets aan salades. Maar ook minder bekende soorten komen aan bod. Ooit hondsdraf geproefd, of bladschedes van de berenklauw? Zowel bladeren als bloemen blijken culinair te gebruiken. Vaak zijn het zelfs vergeten groenten, die bij grootmoeder wel eens in de kookpot verdwenen. Pastinaak is een hipster die ook in oma’s keuken gewoon de kookpot inging.

Een deskundige gids wijst u op de dijk en in de uiterwaard de beste kruiden aan. Waar moet u op letten om het niet alleen lekker, maar ook gezond te houden? In Het Dijkmagazijn kunt u zelf een theemelange uitproberen, de smaak van kruidenwortels proberen en verrassende smeersels voor crackers maken.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Beuningen samen in Beweging.

Koken met wilde planten, zondag 11 september, 14.00-16.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname: 6,50 Eur, incl materiaal en koffie/thee. Maximaal 15 deelnemers, vol=vol. Meer info en evt. reserveren via www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook www.facebook.com/Dijkmagazijn.

Cookieinstellingen