Kom naar de Nationale Molendagen in Beuningen!

Foto: Cornelis van Loon

Het is weer bijna zover: op zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn de jaarlijkse Nationale Molendagen! Jaarlijks doen ruim 950 molens mee aan dit evenement en worden gemiddeld meer dan 100.000 bezoekers ontvangen. En uiteraard doen ook de beide molens van de gemeente Beuningen weer mee!

Molen De Haag uit Beuningen (Molenstraat 54M) is op zowel zaterdag als zondag geopend voor bezoek, de Beatrixmolen uit Winssen (Molenstraat 37M) zal alleen op zaterdag haar deuren openen. De molens zijn allebei tussen 10.00 en 17.00 uur open voor publiek.

Het is een waar feest op deze prachtige molens: er valt voor jong en oud van alles te beleven. U kunt tijdens de vele rondleidingen zien en ervaren hoe de molen vroeger het graan tot meel vermaalde, en nog steeds kan doen. U kunt ook genieten van een kopje koffie, thee of fris met een heerlijke molenpannenkoek terwijl de wieken langs u heen razen. Alle kinderen krijgen een mooie kleurplaat of een ansichtkaart mee naar huis. De wat oudere kinderen en volwassen kunnen meedoen aan de prijsvraag voor een prachtig molenpakket: ‘hoe vaak gaan de wieken rond?’

Daarnaast verkopen ze in hun molenwinkels diverse ambachtelijke brood- en cakemixen, echt molenmeel en kunt u hier van alles proeven! De molenaars heten u, jong en oud, van harte welkom op deze feestelijke dagen: de toegang is geheel gratis!

De Nationale Molendagen maken deel uit van de BankGiro Loterij Molendagen die georganiseerd worden door De Hollandsche Molen. Wilt u meer weten, of zien welke molens er nog meer meedoen en wat er zoal is te beleven? Ga dan naar www.nationalemolendag.nl.

Cookieinstellingen