37 geslaagde inbraken in 2017

Foto: Pexels

In de gemeente Beuningen zijn in 2017 tot nu toe 37 geslaagde inbraken gepleegd. Dit blijkt uit een onderzoek van SmartAlarm die hiervoor politie gegevens heeft geanalyseerd.

Het inwonersaantal speelt vanzelfsprekend een grote rol bij de cijfers. In vergelijking met gemeenten die ongeveer even groot zijn als Beuningen, scoort Beuningen minder goed. Zo hebben de gemeenten van vergelijkbare grootte Zaltbommel, Nunspeet, Putten, Maasdriel, Ermelo, Duiven en Buren allemaal minder inbraken dan Beuningen. Alleen Culemborg en Geldermalsen hebben meer inbraken dan Beuningen, kijkend naar cijfers van gemeentes die ongeveer evenveel inwoners hebben.

Er waren in Gelderland 3697 pogingen tot inbraak, waarvan er ruim 72 procent een succesvolle afloop kende voor de inbrekers. Er konden 1023 inbraken worden voorkomen. De meeste inbraken waren in Nijmegen (334 succesvolle inbraken). Er is ook gekeken naar inbraken naar verhouding tot het inwonersaantal. Ook hier staat Nijmegen in de top drie van Gelderse gemeenten, samen met Rheden en Rozendaal.

Cookieinstellingen