Buis en de Groot zetten eerste stap

Foto: Ruud Buis

BEMMEL – Rolstoeltennissters Marjolein Buis en Diede de Groot hebben de eerste stap gezet richting hun missie van deze week: wereldkampioen worden in het dubbelspel. De Duitse Krüger pakte samen met de Italiaanse Capocci slechts drie games: 6-2 6-1.

In het Gelderse Bemmel aanschouwden zo’n vijftig supporters de openingswedstrijd in poule A. Ze zagen hoe de Nederlandse dames in de eerste set aanvankelijk veel tegenstand kregen. Echter na de winst van de eerste set was het geloof bij Krüger en Capocci weg en grossierden zij in fouten. Aangezien Buis en De Groot juist minder fouten gingen maken, was het snel beslist.

Buis: ‘Een goed en degelijk begin, fijn om zo het toernooi te openen. De tweede set was zelfs beter nog dan de eerste set. We hebben eigenlijk niets weggegeven.’

Donderdag om 17.00 uur nemen de als eerste geplaatste koppel het op tegen landgenote Aniek van Koot, die samen met de Duitse Sabine Ellerbrock speelt. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken in sportcentrum De Schaapskooi. Bij setwinst is de kwalificatie voor de halve finales (zaterdag) een feit.

Voor meer informatie kijk op www.marjoleinbuis.nl en www.knltb.nl.

Cookieinstellingen