Hardleerse scooterrijder aangehouden in Beuningen

Foto: politie

Op donderdag 4 januari, rond 20.15 uur zagen dienstdoende agenten een jongeman op een scooter een zogenaamde wheelie maken.

Door het rijden op 1 wiel, vlak voor een voetgangersoversteekplaats, had de bestuurder niet constant de volledige controle over het voertuig en leverde dit gevaar op. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de overige weggebruikers.

Om de bestuurder een proces-verbaal aan te zeggen is hij aangesproken. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat hij een proces-verbaal zou krijgen werd hij onhandelbaar en filmde de agenten tijdens hun werkzaamheden. Nu is dat niet perse verboden, maar doordat hij dusdanig dicht op de agenten stond en met de felle lamp van de flitser in het gezicht van de agenten scheen konden deze hun werk niet op een normale wijze uitvoeren.

De jongeman is in eerste instantie vriendelijk verzocht te stoppen met het hinderen van de collega’s, maar hier wenste hij geen gehoor aan te geven. Na nog een waarschuwing, waar niet op gereageerd werd, is besloten de man aan te houden voor ambtsbelemmering. Na het aanzeggen van de aanhouding heeft de man zich verzet en kon pas na inzet van pepperspray onder controle worden gebracht. Nu heeft hij zich mogen verantwoorden voor de recherche.

Een andere jongen, die zich ook met de aanhouding heeft bemoeid, kon zich niet identificeren en heeft hiervoor ook proces-verbaal gekregen.

Cookieinstellingen