Buis wint dubbeltitel Austrialian Open

Foto: Marjolein Buis

MELBOURNE – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft wederom een grandslamtoernooi gewonnen in het dubbelspel. In Melbourne was de Beuningse, samen met de Japanse Yui Kamiji, de beste. Ze verloren geen set.

In de halve finales wonnen Buis en Kamiji, als eerste geplaatst, van het Zuid-Afrikaans/Britse duo Montjane/Shuker: 6-1 6-3. In de finales wachtten landgenotes Aniek van Koot en Diede de Groot, met wie Buis onlangs nog de Masters won. De eerste set naderde de perfectie aan de kant van Buis en Kamiji, die twee jaar terug ook deze titel pakten: 6-0. In de tweede set veranderden Van Koot en De Groot hun tactiek, waardoor ook Buis en Kamiji hun strijdplan moesten aanpassen. Dit leidde tot een spannendere set. Op 5-4 sloegen Buis en Kamiji na een rally van meer dan twee minuten op hun eerste matchpoint toe: 6-0 6-4.

In het enkelspel was er geen geluk voor Buis. Ze trof in dubbelpartner Yui Kamiji de nummer één van de wereld. Buis bood zeer goed tegenstand en als ze wat meer breakpoints had benut, had er zeker een stunt ingezeten: 3-6 5-7.

Door haar zege in het dubbelspel verstevigt Buis haar eerste plaats op de wereldranglijst. De Beuningse staat al maanden fier aan top, door een fantastisch 2017.

Buis: ‘Ik ben zeer blij met de resultaten in Australië. Alhoewel, door een blessure, mijn voorbereiding minimaal was, heb ik een prima niveau laten zien. De eerste weken in Australië heb ik gebruikt om me verder voor te bereiden op dit toernooi en het heeft zijn vruchten afgeworpen. De dubbel winnen was mijn doel en dat is gelukt. Helaas had ik was pech in de loting bij het enkelspel. Maar ik kijk met veel plezier terug op mijn favoriete toernooi, waar ik prettig werd bijgestaan door mijn coach Wouter Kropman.’

Het eerstvolgende grandslamtoernooi is het toernooi van Roland Garros, waar Buis haar titel, wederom met Yui Kamiji, verdedigt.

Voor meer informatie, kijk op www.marjoleinbuis.nl

Cookieinstellingen