CDA wil nieuw financieel debacle voorkomen

raadsleden CDA Beuningen vlnr Rob Martinus, Dave Preijers en Pim van Teffelen
raadsleden CDA Beuningen vlnr Rob Martinus, Dave Preijers en Pim van Teffelen
Foto: rechtenvrij

Afgelopen vrijdag is er door de VVD, GroenLinks, PvdA en het CDA een spoeddebat over de zandwinning Beuningse Plas aangevraagd. Deze extra vergadering is bijeengeroepen omdat de Provincie en de gemeente Nijmegen hebben aangegeven dat er geen bestuurlijke overeenstemming is over financiële steun aan de gemeente Beuningen. De Provincie en de gemeente Nijmegen zouden samen met Beuningen garant staan. Als deze bijdrage er niet komt zit de gemeente Beuningen met een gat in de begroting van €2,6 miljoen.

De VVD, CDA, Groen Links en PvdA wilden opheldering krijgen over de gemaakte afspraken. Die opheldering kwam er niet. De risico’s die de gemeente Beuningen loopt zijn niet van tafel. De coalitie (Beuningen Nu & Morgen en D66) wilde niet bewegen in dit debat. Zij vinden dat de risico’s er niet zijn. Het gevolg hiervan is dat zij onze gemeente opzadelen met een enorm financieel risico. Als de provincie en de gemeente Nijmegen niet over de brug komen, dan gaat dit iedere inwoner de komende jaren € 200 kosten. Het CDA vindt de opstelling van Beuningen Nu & Morgen en D66 hierin onverantwoord. Daarom volgde een motie van afkeuring die duidelijk maakt dat ze de handelwijze van deze twee partijen met klem afkeuren.

Volgens het CDA kan het anders. Lijsttrekker Pim van Teffelen zegt hierover: “Beuningen Nu & Morgen en D66 moeten de financiële risico’s voor haar inwoners beperken. Dat doen ze niet door erop te vertrouwen dat het wel goed komt. Spijkerharde afspraken over de bijdrage van Nijmegen en de Provincie zijn nodig. Deze erfenis van 2,6 miljoen bij onze burgers neerleggen vinden wij als CDA onverantwoord. Laat de kiezer dit maar meenemen in het stemhokje. Blijf als kiezer niet thuis. Ga op 21 maart a.s. naar de stembus om duidelijk te maken dat dit niet kan. Maak ons duidelijk dat u als kiezer het anders wilt.”

Cookieinstellingen