Dierenambulance zoekt eigenaar ontsnapte oehoe

In het bos bij Quadenoord in Renkum is door Karel Noy een oehoe gefotografeerd. Dierenambulance Nederrijn maakt zich zorgen om de uil.

Het is geen wild dier maar ontsnapt. De oehoe komt in deze regio in het wild helemaal niet voor en is daarnaast zeldzaam.

Riempjes

Dat is te zien aan de leren riempjes die het dier aan zijn poten heeft hangen. Deze riempjes gebruikt de valkenier normaal bij het hanteren van zijn dier.

Helaas is de kans dat de vogel met deze riempjes achter een tak blijft hangen en daardoor zal overlijden erg groot. De dierenambulance wil ervoor zorgen dat de roofvogel met zijn eigenaar herenigd wordt.

Het vangen van een oehoe is niet zomaar iets en de pogingen tot nu toe zijn helaas niet geslaagd. Het zal het makkelijkst gaan wanneer de eigenaar zelf ter plaatse zou kunnen komen.

Oproep

Daarom wordt er een oproep gedaan: wie is of kent de eigenaar van de ontsnapte oehoe? Alle tips zijn welkom! Ze weten niet waar de vogel zich op dit moment precies bevind.

Mocht je de uil zien, dan hoort de Dierenambulance dat ook heel graag! Je kunt hen bereiken via 06 53 87 18 61.

Ga alstublieft niet zelf proberen het dier te vangen en benader hem niet; het is belangrijk dat hij niet opgejaagd wordt en blijft zitten waar hij zit.

Reacties

gallery
68949
Dierenambulance zoekt eigenaar ontsnapte oehoe
In het bos bij Quadenoord in Renkum is door Karel Noy een oehoe gefotografeerd. Dierenambulance
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180312/dierenambulance-zoekt-eigenaar-ontsnapte-oehoe/
2018-03-12T23:08:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/03/12230800/Oehoe-Karel-Noy-3.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws