Zonnig en zomers warm lenteweer

Foto: publiek domein

Het is zonnig en (zomers) warm lenteweer met maxima tussen 20 en 27 graden. Morgen wordt het extreem warm voor half april met 26 tot 29 graden. In het zuidoosten wordt het lokaal (afgerond) 30 graden! Aan zee is het iets koeler. Vrijdag blijft het zonnig en zomers warm.

Er waait een zwakke zuidoostenwind en het is vrijwel onbewolkt met wat dunne velden hoge bewolking. Gedurende de ochtend warmt de zon de lucht flink op. Om 11:00 uur varieert de temperatuur van 14 graden op de Wadden tot lokaal al 20 graden in het zuiden van het land.

Vanmiddag blijft het droog en volop zonnig. De maximumtemperatuur komt uit op 20 graden op de Wadden, 24-25 in het midden van het land en 26-27 in het zuidoosten.

Vanavond blijft het nagenoeg onbewolkt. In de nacht koelt het uiteindelijk af naar 8-13 graden met de laagste minima in het noordoosten.

Morgen is het opnieuw volop zonnig en wordt het uitzonderlijk warm. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 26-28 graden. In het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg kan het zelfs net 30 graden worden en daarmee is het dan tropisch warm!

Cookieinstellingen