Samen vogels spotten met gids

Foto: Het Dijkmagazijn

Zondag 6 mei organiseert het Dijkmagazijn een vogelexcursie langs de dijk en door het Roodslag om te zien waar ze zitten te broeden.

Volgens het spreekwoord leggen (bijna) alle vogels in de maand mei hun ei. De gids zal de deelnemers opmerkzaam maken op het gezang van de vogels dat heel mooi klinkt, maar soms een andere bedoeling heeft dan je denkt. Met een beetje geluk zie we de reigers die langs de dijk in de plas foerageren.

Er is deze ochtend volop gelegenheid om de belangrijke periode van hofmakerij, paring en nestenbouwerij bij vogels te volgen. De dieren hebben het minder gemakkelijk dan hun gekwetter doet vermoeden. Een goede partner ‘scoren’ en een geschikte, goed verstopte nestplaats zoeken is al een hele klus.

De bouwkunsten van vogels zijn vernuftig. Als het nest klaar is moeten de vogels kapers wegjagen, eieren leggen en schreeuwende jongen voeren; het zijn maar een paar activiteiten die de vogels komende maand gaan uitvoeren.

Jaar in jaar uit is dit nodig om op tijd nieuwe generaties klaar te stomen, die in het najaar naar het verre zuiden vliegen. Om de vogels goed te kunnen volgen, is de excursie gepland in de vroege ochtend. Het Dijkmagazijn legt verrekijkers klaar.

Tip: trek stevig schoeisel aan, neem evt. een verrekijker mee.

Vroege vogelexcursie, zondag 6 mei, 8.00-10.00 uur, Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname € 3,50 volwassenen, kinderen € 2,50.

Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Cookieinstellingen