Alleen afgedankte frituurpannen zónder frituurvet naar milieustraat

Foto: BNG

De gemeente Beuningen neemt graag uw oude frituurpan in zodat deze kan worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Haalt u het frituurvet of –olie eerst uit de frituurpan? Anders wordt deze niet geaccepteerd. U kunt ook het oude frituurvet inleveren. Dit is heel geschikt als biobrandstof.

Beuningen is kampioen inzamelaar piepschuim (tempex)

Gemeente Beuningen zamelt ontzettend veel piepschuim in. Landelijk gezien zijn ze één van de koplopers. Het mooie daarvan is dat piepschuim in onze eigen gemeente wordt verwerkt. Dit gebeurt bij het bedrijf VBI in Weurt. Weggooien is dus zonde want oud piepschuim kan heel eenvoudig worden hergebruikt bij de productie van nieuw materiaal.  Let u er wel op dat u schoon en wit materiaal inlevert? Het piepschuim mag niet vermengd zijn met  plastics, PVC, papier (etiketten), touw, hout karton, metalen, lijm enz. Piepschuim mag niet bij het plastic+. Dit materiaal kunnen ze niet verwerken en wordt alsnog als restafval verbrand. Echt een verspilling van deze grondstof.

Waar inleveren?

Piepschuim en lege frituurpannen kunt u inleveren bij de milieustraten in Nijmegen en Wijchen en op de gemeentewerf aan Van Heemstraweg 95 te Beuningen.

Cookieinstellingen