Zomercolleges in Bibliotheek Beuningen

Foto: OBGZ

Spraakmakende rechtszaken, van Lucia de Berk tot Holleeder. Twee colleges door Charlotte Koning, student Rechtsgeleerdheid.

Ik ben onschuldig’, justitiële dwalingen

Het is het jaar 2003 wanneer Nederland wordt opgeschrikt door één van de grootste strafrechtelijke zaken van de laatste decennia. Verpleegster Lucia de Berk wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op 4 patiënten en pogingen tot moord op 3 patiënten. In 2010, wanneer ze al ruim 6 jaar vastzit, wordt ze vrijgesproken van alle aanklachten. Wat is er gebeurd in wat nu bekend staat als de grootste justitiële dwaling in Nederland? In dit college behandelen we de meest spraakmakende justitiële dwalingen van de afgelopen jaren.

De colleges zijn volgens de opzet van Oud Geleerd, Jong Gedaan.
Enthousiaste studenten die interactieve colleges over interessante thema’s geven aan senioren en andere geïnteresseerden. Door oud en jong samen te brengen, biedt het project Oud Geleerd Jong Gedaan een leuke tijdsbesteding  voor senioren. Voor studenten geldt het als relevante werkervaring voor op hun cv. Een win-win situatie voor jong en oud.

Zomercolleges in Bibliotheek Beuningen:
2 augustus:  Referendum en donorwetgeving
9 augustus:  Een oneerlijke strijd, het Openbaar Ministerie vs. Holleeder

2 augustus 2018, van 10:00 tot 12:00 | Beuningen, Bibliotheek Beuningen
Kosten: €5,- per keer

Deze colleges kunnen ook afzondelijk gevolgd worden.
Zeker zijn van een plaatsje? Koop hier vooraf een kaartje, of in de bibliotheek.

Cookieinstellingen