Buurt Mobiel Beuningen vervoert 100e klant

Foto: Perspectief

Perspectief vervoert sinds twee maanden met de Buurt Mobiel mensen binnen de gemeente naar locaties waar zij om vragen. Hierdoor kunnen zij deel blijven nemen aan de samenleving en sociale contacten onderhouden. Het doel is de mobiliteit te bevorderen.

Er zijn twee kleine elektrische auto’s aangeschaft. De planning en vijfenveertig chauffeurs zorgen ervoor dat de mensen op de afgesproken tijd opgehaald en weer thuis worden gebracht. Een rollator kan mee, maar men moet wel zelf kunnen instappen. Het vervoer is bestemd voor ouderen en andere inwoners van Beuningen die niet of moeilijk zelfstandig kunnen reizen. De Buurt Mobiel rijdt enkel in de gemeente Beuningen. We vragen een euro per rit.

Dit project is een schot in de roos. Er is veel vraag. De mensen die gebruik hebben gemaakt van deze voorziening zijn tevreden. “Lekker makkelijk, lekker rustig en mooi op tijd”. In deze twee maanden hebben we reeds meer als 600 ritten gereden en zojuist de honderdste deelneemster mogen verwelkomen. Uiteraard doen wij dat op feestelijke wijze.

Wilt u meer informatie of ook gebruik maken van dit vervoermiddel? Neem dan contact op met stichting perspectief of neem een kijkje op de website www.buurt-mobiel.nl. Hier krijgt u alle informatie die u zoekt om geheel zelfstandig deze voorziening aan te vragen en te gaan gebruiken.

Cookieinstellingen