Opening Beuningse Uiterwaarden

Foto: Wim Piels

De Beuningse Uiterwaarden zijn in het afgelopen jaar behoorlijk op de schop gegaan. Op zaterdag 15 september 2018 worden de Beuningse Uiterwaarden op feestelijke wijze geopend.

Vanuit het uitvoeringsprogramma Waalweelde heeft de rivier meer ruimte gekregen en is tegelijkertijd een uniek stuk wildernis gecreëerd dat toegankelijk is gemaakt voor publiek. Het natuurgebied loopt van Weurt tot aan Ewijk over een lengte van vijf kilometer. Een plek waar vanaf medio juli al naar hartenlust gestruind kan worden tussen de oude ooibossen.

Waar?

De openingsactiviteiten vinden – buiten – plaats in de Beuningse Uiterwaarden, ter hoogte van de Scharsestraat. De werkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en dat wil de gemeente Beuningen graag met de inwoners vieren.

Programma

  • 9.30 uur: gratis ontbijt op het schiereiland
  • 11.00 uur: officiële openingshandeling door bestuurders en inwoners Beuningen
  • 11.30 – 16.00 uur: gratis activiteiten met en door Beuningse verenigingen in de uiterwaarden: bushcraft, verhalen bij het kampvuur, dans, hutten bouwen, zingen en nog veel meer!

Fiets of buurtmobiel

U kunt het beste op de fiets komen want parkeren in de buurt is niet mogelijk. Er rijdt ook een gratis buurtmobiel voor mensen die slecht ter been zijn. De buurtmobiel komt u thuis ophalen en brengt u naar de Beuningse uiterwaarden. U spreekt zelf af hoe laat de buurtmobiel u weer thuisbrengt. U kunt de buurtmobiel reserveren via www.buurt-mobiel.nl.

Het project Beuningse uiterwaarden: wat is er gerealiseerd?

De afgelopen jaren zijn de Beuningse uiterwaarden natuurvriendelijker ingericht en beter bereikbaar gemaakt voor recreanten. Bij hoogwater biedt de uiterwaarde nu meer ruimte aan het water uit de Waal. Er is een markante uitkijktoren gebouwd aan de oostzijde van het gebied. Ook is het schiereiland in het Weurtse Gat nu ingericht als verblijfsplaats. Verder is de toegangsweg naar de veerstoep is aangepast en is het Weurtsche Straatje nu onderdeel van een wandelroute. Ook is er een hoogwatervluchtplaats voor dieren aangelegd die later in de herfst wordt ingeplant. Tenslotte zijn er poelen aangelegd voor de kamsalamander en kan het ooibos zich weer ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op www.beuningseuiterwaarden.nl.

Cookieinstellingen