Kindervoorstelling “DURF, wie zwijgt stemt toe” in theater de molen

Foto:

Okke heeft van opa Engel een klarinet gekregen. Hij zou daar best graag op leren spelen, maar durft hij dat wel? Niemand op school speelt klarinet. Voetballen en skaten is veel cooler. Okke twijfelt. Als hij toch een keer op de klarinet blaast en er alleen maar een schorre valse toon uit komt, komt opa Engel tevoorschijn. Hij komt als geroepen, want Okke worstelt met lastige vragen: “Moet ik meedoen met mijn vriendjes als ik dat eigenlijk niet wil?” “Wat is echte vriendschap?” En nog veel meer.

Het decor, de cartoonachtige poppen en de uitvoering sluiten naadloos aan op de belevingswereld en de interesses van de doelgroep. Zowel leerlingen als leerkrachten zijn unaniem lovend over deze themavoorstelling.

Theater Kwadraat

Theater Kwadraat wordt gevormd door Annette Albers-Gosschalk en Joelle de Jager-Bolleurs. Zij delen samen de passie voor het poppenspel en hebben zich gespecialiseerd in het maken en spelen van theatervoorstellingen met poppen.

In hun voorstellingen proberen zij onderwerpen die voor de jeugd van belang zijn zo voor het voetlicht te brengen dat het tot nadenken stemt. Niet zwaar op de hand, maar met humor, interactie en met oog voor de belevingswereld en interesse van hun doelgroep met prachtige aansprekende poppen. Maatschappelijke educatieve voorstellingen, die passen bij de thema’s en culturele leerlijnen van het basisonderwijs.

Theater Kwadraat vindt in iedere productie weer uitdaging in het verbreden en ontwikkelen van haar kwaliteiten, durft nieuwe wegen in te slaan, en legt door scholing en samenwerking met vakmensen de lat steeds een stukje hoger. Daarmee tillen ze iedere nieuwe productie weer naar een hoger level en weten zij door nieuwe invalshoeken het publiek steeds weer te verrassen.

De kracht van beeldend theater is dat je vele jaren later de magie van de voorstelling nog voelt.

Kindervoorstelling DURF, WIE ZWIJGT STEMT TOE
Theater de Molen, zondag 7 oktober om 14:00 uur
Entree: € 6,50

Reserveren kan via www.theaterdemolen.nl

Cookieinstellingen