Derde Nederlandse titel op rij voor Beuningse Thomas Swartjes

Foto:

De 14 jarige Thomas Swartjes uit Beuningen is met zijn teamgenoten van Aqua Novio 94 voor het derde opeenvolgende jaar Nederlands Kampioen zwemmen bij de junioren geworden.

In een prachtige ambiance, waarin ook de wereld toppers hun Worldcup wedstrijd zwommen, werden op zondag 30 september in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion te Eindhoven de Nederlandse Estafette Kampioenschappen gezwommen.

Tijdens deze kampioenschappen waarvoor alleen de beste teams van Nederland zich kunnen plaatsen, worden vier verschillende afstanden gezwommen. De 4x100m vrije slag, 4x100m wisselslag, 4x100m rugslag en 4x100m schoolslag. Ook dit jaar was Thomas met zijn teamgenoten veruit de sterkste. Maar liefst drie van de vier afstanden wisten ze winnend af te sluiten. En op de vierde afstand werden ze knap tweede. Met een ruime voorsprong op de nummer twee den Haag(18sec) en de nummer drie Amersfoort(20sec) werd opnieuw de titel binnen gehaald.

Thomas kan terugkijken op een geslaagde opening van het nieuwe zwemseizoen en kan met een goed gevoel gaan werken naar de NK korte baan welke in december worden gehouden.

Cookieinstellingen