Kabouters zoeken in het Roodslag

Foto: Het Dijkmagazijn

Het is een groot geheim: op vrijdagavond 5 oktober zijn er in Het Roodslag kabouters te zien. Alleen door kinderen! Zoek samen met je familie naar kabouter Griebelgrauw en andere kabouterhelden. Voorlezers van Bibliotheek Beuningen vertellen verhalen over kabouters.

De kinderboekenweek gaat over Vriendschap, kom er bij. Kabouters zijn de grootse vrienden van kleine kinderen. Bijna niemand weet het, maar daarom laten kabouters zich aan kinderen zien! Altijd tegen de griebelgrauw, als het schemerig wordt tussen de bomen. Kinderogen zien dan waar en hoe kabouters wonen. Je moet wel goed opletten waar je loopt, want er slingert wel eens een kruiwagen op het pad. Of een kabouterskateboard. Kabouters helpen de natuur: het zijn dus echte helden. Daarom lezen de voorlezers voor hoe kabouters dat doen.

Een paar tips:

  1. Houd deze avond altijd je handen op de rug, want je mag niets, maar dan ook helemaal niets van de kabouterspullen aanraken. Als er mensenkinderlucht aan komt willen ze die niet meer.
  2. De meeste kans om ze te zien maak je als je een (zelfgemaakte) lantaarn meeneemt. Geen zaklamp, want dat harde licht jaagt de kabouters schrik aan. En neem ook je (groot)ouders mee, om te voorkomen dat je verdwaalt.
  3. Laatste tip: trek stevige schoenen aan.

LET OP: Bij slecht weer zijn de kabouters niet te zien. Vanaf 15.30 uur staat op de website en facebook of de activiteit doorgaat. Bellen kan ook.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa.

Kabouterzoektocht Roodslag, vrijdag 5 oktober, inloop vanaf 18.00 tot 19.00 uur, einde 20.00 uur. Startplaats ingang Roodslag, Kloosterstraat Beuningen. Deelname € 2,50 p.p. Kinderen met een zelfgemaakte lantaarn krijgen 1,- korting.

Meer info via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Cookieinstellingen