In Beuningen gaat al 50 procent voor glasvezel

Foto: CC0

De glasvezelcampagne in Gelderland Midden en Zuid loopt als een trein. Met nog anderhalve week te gaan, is er nu een percentage behaald van 29%. Gemeente Beuningen loopt flink aan kop en bereikte vandaag al het minimale deelnamepercentage van 50%. Een fantastische score die vooral te danken is aan de inzet van de ambassadeurs.

Veel activiteiten

In de gemeente Beuningen zet een groep enthousiaste ambassadeurs zich in voor de komst van glasvezel. Zij laten geen kans onbenut om buurtbewoners te attenderen op de voordelen van glasvezel en hen te stimuleren om zich aan te melden. Zo brachten ambassadeurs brieven rond in de straat en werden aanmeldavonden georganiseerd. Een aanpak die duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen.

50% nodig in het hele gebied

De mooie score in gemeente Beuningen betekent niet dat er daar sowieso glasvezel gaat komen. Er moet namelijk een 50%-score behaald worden in het gehele buitengebied van ‘Gelderland Midden en Zuid’, dat in totaal 14 gemeenten omvat. Glasvezel buitenaf is ondertussen met deze gemeenten in gesprek om te komen tot afspraken over de aanleg.

Meedoen kan tot 19 november

Op 19 november eindigt de glasvezelcampagne en wordt de balans opgemaakt. Als op dat moment 50% van de bewoners van het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid meedoet en zich heeft aangemeld voor een glasvezelabonnement, komt er daadwerkelijk glasvezel.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Reacties

article
74580
In Beuningen gaat al 50 procent voor glasvezel
De glasvezelcampagne in Gelderland Midden en Zuid loopt als een trein. Met nog anderhalve week
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20181108/in-beuningen-gaat-al-50-procent-voor-glasvezel/
2018-11-08T22:53:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/11/08225205/glass-fiber.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws