Beuningse Boys hard onderuit tegen DIO’30

Beuningse Boys kon ook uit tegen DIO’30 het tij van opeenstapelende nederlagen niet keren: 4-1. Het was een sportieve wedstrijd tussen twee jonge en gretige teams waarin de goed leidende scheidsrechter geen enkele kaart hoefde te noteren.

Met name in de beginfase was het een snelle wedstrijd waarin beide ploegen op de aanval speelden. De eerste grote kans was voor DIO’30. Na een vrije trap van Luc Verhoeven wist doelman Jimmy van Veen een kopbal van Joram Pijl te keren en uit de rebound ging een schot van Dani Bloemberg via een verdediger naast het doel. Niet veel later kwam DIO’30 toch op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Luc Verhoeven kon nu worden ingekopt door Dani Bloemberg. DIO’30 ging daarna in een hoog tempo op zoek naar de tweede treffer. Die kwam dan ook snel. Na goed doorgaan wist Bryan Croonen de bal voor het doel te krijgen waarna Dani Bloemberg bij de eerste paal kon scoren, 2-0. Nadat er een kans was via Bryan Croonen nam de druk van DIO’30 wat af en kwam Beuningse Boys er wat vaker uit.

Een tegenvaller voor de Beuningenaren was dat na ruim een half uur voetballen aanvoerder Bram Langedijk met een blessure het veld moest verlaten. En een kans was er ook voor Beuningse Boys maar DIO-doelman Dennis Amati wist de bal uiteindelijk te pakken. Paul Frenken probeerde het aan de andere kant met een schot van afstand maar ook daar stond de doelman op de juiste plaats. In de slotfase van de eerste helft waren er nog wat mogelijkheden voor Beuningse Boys maar DIO’30 kon het verschil van twee doelpunten zonder veel moeite tot aan de rust vasthouden. Vanaf de aftrap wist Beuningse Boys meteen de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Een schot van Job Lelivelt werd nog van richting veranderd en verdween in de uiterste hoek, 2-1. Daarna vergat Beuningse Boys door te drukken want DIO’30 was duidelijk even van slag. Er kwamen wat kleine kansjes maar de DIO’30 defensie kwam verder niet in de problemen.Het lukte DIO’30 om de draad op te pakken en wat meer de aanval te zoeken. Een kopbal van Joram Pijl uit een vrije trap van Luc Verhoeven ging net over en even later kwam Bryan Croonen net te laat om de bal voorbij doelman Jimmy van Veen te schieten. Beiden kwamen nog wel ongelukkig met elkaar in botsing waarna de Beuningse doelman een blessurebehandeling moest ondergaan maar de wedstrijd wel weer kon vervolgen.

De wedstrijd werd wat rommeliger en was van een minder niveau dan de eerste helft. Voordat DIO’30 op 3-1 kwam was er nog een kans voor Beuningse Boys. Een kopbal van Luuk Könning werd gepakt door Dennis Amati. Met nog ongeveer een kwartier te voetballen viel de beslissing in de wedstrijd. Na een goed opgezette aanval kwam de bal bij Bryan Croonen die vanaf de zijkant Luc Verhoeven wist te bereiken. Die leek zichzelf vast te lopen maar met een knappe beweging schoot hij de bal in het doel.In de slotfase was er eerst nog een kans voor Bryan Croonen, maar zijn schot op een leeg doel kon nog net voor de lijn worden weggewerkt. Het werd een paar minuten later toch nog 4-1. Een corner van Giovanni Leidelmeyer werd teruggelegd naar Paul Frenken en voor het doel stond Dani Bloemberg die met zijn derde doelpunt de eindstand bepaalde.

Komende zondag speelt Beuningse Boys om 14.00 uur thuis tegen Eldenia, dat net zo veel punten heeft als de Beuningenaren, maar wel één wedstrijd minder gespeeld.