Remo Speijers naar WK Bandy in Zweden met Nederlands team

Foto:

BEUNINGEN – Vorig jaar schreef het Nederlands Bandy team geschiedenis door goud te winnen op het wereldkampioenschap in Harbin, China. Ook de Beuningse Remo Speijers, voor sommige bekend als eigenaar van Speijers Sports, maakt al vier jaar deel uit van de Nederlandse Bandy selectie. Deze zaterdag vliegt hij samen met zijn team naar Vanersburg, Zweden, waar dit jaar het wereldkampioenschap plaatsvindt.

Voor Nederland is dit een bijzonder WK, omdat het team vorig jaar gepromoveerd is naar de A-Poule en daarmee voor het eerst tegen landen zoals Amerika, Zweden, Noorwegen, Finland en Rusland komt te staan. Allemaal teams die gevuld zijn met professionele Bandy spelers die ruim kunnen leven van hun Bandy salaris en fulltime met de sport bezig kunnen zijn. De jongens in Nederland hebben allemaal een baan naast hun plek in het Nederlands team en trainen enkel in de weekenden of in de avonduren, wat hun deelname aan dit evenement extra bijzonder maakt. “Ik werk soms wel tachtig uur per week in de sportschool en ben ik blij als ik vier uurtjes per week op het ijs kan trainen. Dat we dit jaar in de A-poule staan, is een goed moment om te zien waar we staan en of we ons kunnen meten aan de “echte mannen.” Als we goed verdedigend spelen en onze orange wall dicht houden, hebben we nog wel een kans om een wedstrijd te winnen. Een podiumplek zal waarschijnlijk niet haalbaar zijn, maar ons doel is daarom ook voornamelijk om in de A poule te blijven,” aldus Remo Speijers. De promotie naar de A-poule leverde het team de Rabobank als nieuwe hoofdsponsor op, waardoor er dit jaar meer geïnvesteerd kon worden in trainingskampen in het buitenland en extra faciliteiten voor het team.

Vorig jaar vond het WK Bandy van de B-poule plaats in Harbin, China, waar de Nederlanders goud behaalden. De wedstrijden werden gespeeld in een openlucht ijsbaan met soms zelfs temperaturen van -25. De meeste opvallende wedstrijd was de halve finale waarin Nederland met 0-4 achter stond tegen Estland en uiteindelijk met 8-4 de wedstrijd wist af te sluiten. “Dit voelde voor ons als de finale en was de beste wedstrijd in de Nederlandse Bandy geschiedenis,” volgens Remo Speijers. “In de 6e wedstrijd tijdens de finale tegen Japan hadden we al onze krachten al opgebruikt en speelden we de wedstrijd onder hoge druk uit toen we voorstonden. Het gevoel van winnen en er alles voor over te hebben gehad, is het beste gevoel wat er is!” voegt hij daar nog aan toe. Het Nederlands team, wat toevallig ook nog grotendeels uit jongens afkomstig uit Nijmegen bestaat, werd vorig jaar feestelijk onthaald door al haar fans en zelfs een cameraploeg van Hart van Nederland stond hen op te wachten bij thuiskomst in het Triavium in Nijmegen.

Remo Speijers begon zijn schaatscarrière bij het Nijmeegse ijshockey. Na een aantal jaren op professioneel niveau meegedraaid te hebben bij verschillende clubs in Nederland en Duitsland, stapte hij over naar het downhill schaatsen, ook wel bekend als Red Bull Crashed Ice. Bandy is zijn laatste liefde en zijn prestaties zijn niet onverdienstelijk gebleken. In 2018 was Speijers 2de topscoorder van zijn team en scoorde hij de belangrijkste doelpunten in de halve en hele finale.

Meer info over het Bandy en het Nederlands team kan je vinden op www.bandybond.nl of volg het team via social media: https://www.facebook.com/BandyBondNederland/

Cookieinstellingen