Blinkend Schoon Beuningen

Foto: BNG

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zijn weer de jaarlijkse Maas en Waalse Schoonmaakdagen. Veel Beuningenaren doen elk jaar weer mee. Van inwoners en scholen tot aan verenigingen. Ook de afvalcoaches steken dit jaar hun handen uit de mouwen. Ze gaan niet alleen zwerfafval te lijf, maar besteden vooral in de weken voor de Schoonmaakdagen extra aandacht aan voorlichting over zwerfafval.

U doet toch ook mee?

U, uw buurtbewoners of uw vereniging kunnen ook meedoen met de Maas en Waalse Schoonmaakdagen. Geef u op via mevrouw van Oers van de gemeente Beuningen via e-mail [email protected]. Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u natuurlijk meer informatie over het verloop van de schoonmaakdag. De gemeente zorgt voor plastic handschoenen en zwerfafvalzakken.

Educatie over zwerfafval op scholen

Dit jaar staan de Maas en Waalse Schoonmaakdagen niet alleen in het teken van het opruimen van zwerfafval. De gemeente en Dar bieden scholen en verenigingen namelijk ook activiteiten aan. Daarmee kunnen ze kinderen bewust maken van zwerfafval en de gevolgen hiervan. De afvalcoaches helpen hierbij. Zo kunnen kinderen samen met de Wijkhelden zwerfafvalbingo spelen en kunnen verenigingen een Wijkhelden speurtocht houden. Een andere leuke activiteit is de Wijkhelden zwerfafvalquiz. Wist u bijvoorbeeld dat een bananenschil wel 3 jaar in de natuur blijft liggen?

Enthousiaste afvalcoaches

De afvalcoaches Fleur en Mireille hebben zin om samen met kinderen aan de slag te gaan met zwerfafval. Mireille: “Wij vinden het leuk om kinderen door te spelen meer te leren over zwerfafval.’’ Fleur: “Als kinderen hier op jonge leeftijd al meer over leren, gooien ze afval op latere leeftijd minder snel weg.”

Vaker zwerfafval opruimen?

Word dan ook Wijkheld. Meer informatie of aanmelden: www.wijk-helden.nl.

Cookieinstellingen