Beuningen Dames 1 blijft winnen

Ook de vierde wedstrijd na de winterstop hebben de dames van MJHCB in winst om weten te zetten. In Arnhem werd Upward met 0-3 aan de kant geschoven. Door puntenverlies van GHBS, stijgen de dames naar de tweede plek in de Eerste Klasse.

Vanaf het begin nam Beuningen initiatief en werd er geduldig opgebouwd. Na 10 minuten kwam de ploeg dan ook verdiend op voorsprong. Ankie Hendrikson tikte bij de tweede paal binnen, na goed voorbereidend werk van haar zusje Teske Hendrikson. Twee minuten later was het alweer raak, toen Heleen Kooij de 0-2 binnen wist te werken. Upward probeerde met lange klappen gevaar te stichten, maar tot echte kansen leidde dat niet. Na rust drong Upward meer en meer aan, maar er werd strak verdedigd aan Beuningse zijde. Tien minuten voor tijd besliste Willemijn in den Bosch de wedstrijd met een tip-in, wederom na een assist van Teske Hendrikson.

Met de driepunter passeerde Beuningen GHBS, dat verrassend gelijk speelde tegen Quick Stick (2-2). Met 33 punten bezet Beuningen nu een twee plek in de Eerste Klasse. Komende zondag komt middenmoter Bully op bezoek. Daarvoor spelen de dames nog voor de Silver Cup (bekercompetitie).Vrijdag 5 aprilkomt Best Dames 1 op bezoek in Beuningen, aanvang van de wedstrijd isom 20:30 uur.