Verdeeldheid over windmolens in gemeenteraad

Foto: Steppinstairs-pixabay

Er is in de gemeenteraad een grote verdeeldheid over het plan om vijf grote windmolens langs de A73 en het begin van de Maas en Waalweg te plaatsen. Dit bleek tijdens de commissievergadering Ruimte.

GroenLinks teleurgesteld

Fractieleider Frans Houben is teleurgesteld over het debat van afgelopen week. Zijn partij zet flink in op duurzaamheid, en Houben vreest koudwatervrees bij CDA en VVD die volgens hem de zaak aan het frustreren zijn. Ook de SP is volgens Houben aan het dwarsliggen: “Ze zijn bepaald geen voorstander van het Locatieplan van de Gebiedsraad, maar waarom is me niet duidelijk.’’ Volgens de fractieleider is de SP bang voor electoraal verlies in Ewijk.

Houben geeft toe dat het raadsplan nog wat onduidelijkheden bevat, maar het College heeft toegezegd duidelijke beslispunten in het plan toe te voegen.

CDA en PVDA zien plan als tussenstap

Dave Preijers, fractievoorzitter van CDA, ziet het Locatieplan nog niet als een definitief plan, maar als een tussenstap. Volgens hem is dit besluit zo belangrijk en beeldbepalend voor de komende 25 jaar, en moeten burgers goed worden betrokken. Er zijn volgens Preijers nog teveel vragen en duidelijkheid is nodig om het vervolgtraject in te gaan.

Sijmen Versluijs, fractieleider van de PvdA, is het eens met het CDA. Ook hij vindt het Locatieplan een tussenstap en er zijn volgens hem nog onduidelijkheden in het plan. Bovendien vindt hij dat de naam ‘Locatieplan’ fout is gekozen, aangezien er nog geen specifieke locatie wordt aangewezen.

Cookieinstellingen