Gratis compostzakken afhalen

Foto: CC0

Vanaf maandag 1 april kunt u weer gratis compostzakken afhalen op de gemeentewerf in Beuningen, milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen en de milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen. De gemeente, ARN en Dar willen u hiermee bedanken, omdat u groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) scheidt. U krijgt maximaal twee compostzakken per voertuig en op=op.

Losse compost

Zaterdag 30 maart kunt u van 9.00 tot 13.00 uur bij de ARN in Weurt ook losse compost halen. De ARN verstrekt de compost zolang de voorraad strekt. De compost zit dan niet in zakken. U kunt met een aanhangwagen de compost meenemen. Let u wel op dat u de lading afdekt voordat u ermee de weg opgaat?

Kijk! Afval=grondstof, ook etensresten

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval zoals etensresten, theezakjes, koffiefilters, eierschalen etc. Op dit moment bieden inwoners van de regio Nijmegen gezamenlijk al ruim 38.500.000 kilogram gft-afval per jaar aan. Dit is al erg goed, maar het kan nog veel beter. Een groot gedeelte van gft-afval belandt nog vaak in het restafval. Dat is zonde, want ook keukenafval zoals etensresten en theezakjes horen bij het gft-afval.

Meer informatie of vragen?

Op www.dar.nl/compost vindt u meer informatie over compost, afhaallocaties en openingstijden. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024 3716000 of via [email protected].

Cookieinstellingen