Brief actiegroep tegen windmolens

Foto: Steppinstairs-pixabay

Afgelopen donderdag heeft actiegroep Tegenwind een brief geschreven aan de gemeenteraad van Beuningen. De groep is van mening dat het college van B&W en grootste partij Beuningen Nu & Morgen geen rekening houden met de bezorgde burgers.

De brief is volgens de actiegroep verzonden in naam van 1100 burgers uit Ewijk en Bergharen. Komende dinsdag hakt de gemeenteraad de knoop door met betrekking tot de plaatsing van de windmolens. Dit gaat echter nog niet over de exacte locatie van de windmolens. Wel is bekend dat ze waarschijnlijk worden geplaatst ten zuiden van de A73 en aan het begin van de Maas en Waalweg.

De discussie rond de windmolens is volgens de actiegroep een splijtzwam in de Beuningse gemeenschap. Het gaat de groep om de overlast van de molens, dat mogelijk kan leiden tot gezondheidsschade. De groep noemt ook de ‘’klimaathysterie’’, die volgens hen is gecreëerd door een aantal landelijke partijen. Er is volgens het college van B&W zorgvuldig gehandeld tot nu toe. Er is bijvoorbeeld een Milieu Effect Rapportage, waarin alle milieueffecten worden meegenomen.

Als het plan wordt goedgekeurd in de gemeenteraad, zijn de windmolens nog geen feit. Er kan namelijk nog een bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden, en ook een beroep bij de Raad van State is nog mogelijk.

Cookieinstellingen