Zesde overwinning op rij hockeydames Beuningen

Op bezoek bij hekkensluiter Deventer hebben de dames van MHC Beuningen hun zesde overwinning op rij na de winterstop geboekt. Makkelijk ging dat overigens niet, maar door twee doelpunten van Keri Donkers gingen de punten toch mee naar Beuningen.

Het werd een rommelige wedstrijd in Deventer. Een lastig bespeelbaar veld, onvoorspelbare arbitrage, maar zeker ook een slordig Beuningen. Na een gelijk opgaande beginfase, scoorde Keri Donkers uit de tweede strafcorner voor Beuningen de 0-1. Halverwege de tweede helft kreeg Deventer een discutabele strafbal, maar deze werd gekeerd door de zeer sterk keepende Sophie van der Linden. Ook in de rest van de wedstrijd bleef zij uiterst koel in enkele penibele situaties.

Waar Deventer ook in de tweede helft genoeg mogelijkheden kreeg, was het wederom Keri Donkers die doel trof. Uit een rebound schoot ze hard en hoog met haar backhand binnen. Deventer bleef zoeken naar de aansluitingstreffer, maar Beuningen werd uiteindelijk het gevaarlijkst uit de omschakeling. Meer doelpunten vielen er echter niet.

Beuningen loopt door deze overwinning twee punten in op koploper GCHC en twee punten uit op nummer drie EHV, die tegen elkaar gelijk speelden (3-3). Vrijdag 19 april speelt Beuningen in de Silver Cup tegen tweedeklasser Nova. De competitie gaat, na een korte break, op 5 mei verder. Dan staat EHV op het programma (thuis); een week later gaan de dames op bezoek bij GCHC.