Wereldtitel voor Marjolein Buis met Nederlands team

Foto:

RAMAT HASJARON – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft met het Nederlands vrouwenteam de wereldtitel veroverd in Israël. In de finale van de World Team Cup was Nederland met 2-1 te sterk voor Japan. Buis bezorgde Oranje samen met Diede de Groot het beslissende punt in het dubbelspel.

In de World Team Cup bestaat elke wedstrijd uit twee enkelspelwedstrijden en een dubbelspel. Met 1-1 als tussenstand, moest het dubbelspel in de finale de beslissing brengen. Daarin nam Buis, voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, het samen met de huidige nummer 1, Diede de Groot, op tegen de Japanse Monoko Ohtami en Yui Kamiji. Pas na ruim 3 uur zinderend toptennis viel de beslissing toen de Nederlandse vrouwen hun tweede matchpoint in de beslissende supertiebreak benutten: 6-7, 6-4, 10-8.

Supertrots

Een blije Buis vertelt: “Het was ongelofelijk spannend, we waren zó aan elkaar gewaagd. Ik ben echt supertrots op deze prestatie!” In aanloop naar de finale nam de 31-jarige Beuningse een enkelspelwedstrijd en twee dubbels voor haar rekening. Ook die drie wist ze te winnen. Het is voor Buis haar zesde wereldtitel in het landentoernooi.

Teamprestatie

Voor de Nederlandse vrouwen is het de 31e titel op het officieuze WK voor landenteams sinds de eerste editie in 1986. Met De Groot (nummer 1 van de wereld), Aniek van Koot (3), Buis (7) en Micha Spaanstra (11) gold Oranje ook dit jaar als grote favoriet. “Maar dan moet je het nog wel waarmaken”, lacht Buis. “De sfeer in het team heeft ons echt geholpen om dit toernooi zo succesvol af te sluiten. Iedereen heeft bijgedragen aan deze titel.”

Reacties