Koninklijke onderscheiding W.J. Janssen uit Ewijk

Foto: Daphne Bergman

Als teken van grote waardering en erkenning voor zijn langdurige verdiensten voor de samenleving, vooral voor de Voetbalvereniging Ewijk, is de heer W.J. Janssen (Wim) afgelopen vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 75-jarig jubileum van Voetbalvereniging Ewijk.

1983 – nu: Actief als vrijwilliger voor verschillende functies binnen de Voetbalvereniging Ewijk. De heer Janssen is ruim 35 jaar actief als vrijwilliger binnen de Voetbalvereniging Ewijk. Sinds zijn pensioen (in 2011) is hij 7 dagen per week actief voor de vereniging.

Verschillende functies waarin de heer Janssen actief was:

  • Van 1983 – 1997: Jeugdleider
  • Van 1995 – 2013: Algemeen wedstrijdsecretaris bij de junioren en senioren
  • Van 1996 – 2017: Lid van het Dagelijks Bestuur (vanaf 2007 als vice-voorzitter). Tijdens deze bestuursperiode is de accommodatie die er nu staat gerealiseerd.

Verschillende functies waarin de heer Janssen nu nog actief is:

  • Wedstrijdsecretaris bij de senioren
  • Stadionspeaker
  • Vanaf 2001 facilitair beheerder. Hij stuurt samen met een team de vrijwilligers aan die betrokken zijn bij de accommodatie en is contactpersoon.
  • Vanaf september 2003 is hij bijna elke zondag clubscheidsrechter bij de senioren- en damesteams.
  • De heer Janssen is medeoprichter van het 6×6 toernooi op Hemelvaartsdag. Dit wordt elk jaar gehouden. Hier zijn meer dan 200 voetballers (senioren) actief.

2011 – nu: Vrijwilliger IJsclub Beatrix Ewijk IJsclub Beatrix uit Ewijk Als het gaat vriezen is er werk aan de winkel bij IJsclub Beatrix. Men laat het plein in het centrum van Ewijk onder water laten lopen voor de jeugd, zodat deze hier gratis kan schaatsen. De heer Janssen is een van de vrijwilligers die actief is binnen deze IJsclub. Hij is echt een manusje van alles. Denk aan het terrein klaar maken voor de ijsbaan, putten afsluiten, hekwerken plaatsen, baan onder water zetten, bewaken van de dunne ijsvloer, het houden van toezicht tijdens het schaatsen en het onderhouden van de ijsvloer. Omdat de heer Janssen ook actief is binnen de voetbalvereniging kan de IJsclub gebruik maken van de materialen die bij de voetbalvereniging aanwezig zijn.

2012 – nu: Vrijwilliger EHBO Vereniging Ewijk-Winssen De heer Janssen zet zich als EHBO-er vrijwillig in bij verschillende activiteiten en evenementen, zoals de Dorpentocht Ewijk; de Vierdaagse Nijmegen (in elk geval de woensdag, dan vindt de doorkomst plaats in de gemeente Beuningen), als oproepkracht bij calamiteiten tijdens de Vierdaagse Nijmegen, bij carnavalsvereniging Ewijk (tijdens de pronkzitting); bij het Ewijk festijn (braderie) en de lentefeesten gemeente Beuningen. Verder geeft de heer Janssen trainingen voor het gebruik van de AED in Ewijk.

Cookieinstellingen